5 tips voor een gezonde zwangerschap

5 tips voor een gezonde zwangerschap

The word is out… je bent in verwachting van een kleine! Je bent zwanger en wilt je graag zo goed mogelijk verzorgen in deze mooie 9 maanden zwangerschap. Je mag jezelf namelijk extra vertroetelen in deze maanden. Sterker nog, het is belangrijk om dit echt te doen en is eigenlijk gewoon een must. Lees snel verder, want in deze blog geven we je 5 ultieme tips voor een gezonde zwangerschap!

Tip 1: Slik Foliumzuur en extra Vitamine D

Foliumzuur en Extra vitamine D zijn twee supplementen die een belangrijke rol spelen tijdens je zwangerschap. Vooral Foliumzuur is in de eerste weken essentieel, het stimuleert namelijk de ontwikkeling van je baby. Je hebt tijdens je zwangerschap dagelijks ongeveer 400 microgram extra foliumzuur nodig en het is raadzaam hier mee te beginnen vóórdat je zwanger bent.

Ben je er niet mee begonnen vóórdat je zwanger was? No worries, neem dan alsnog foliumzuur in tot de 10e week van je zwangerschap, daarna mag je ermee stoppen. Je mag het na de 10e week nog steeds innemen, het is alleen niet meer noodzakelijk.

Wat wel noodzakelijk is om je gehele zwangerschap door te blijven slikken is extra Vitamine D. Vitamine D stimuleert namelijk de botaanmaak van je baby en jou. Het is raadzaam om je hele zwangerschap 10 microgram extra Vitamine D te slikken.

 

Tip 2: Heb een gezond eetpatroon wanneer je zwanger bent

Dit is een tip die eigenlijk ook voor buiten de zwangerschap geldt, maar wanneer je in verwachting bent is het extra belangrijk om een gezond eetpatroon te hebben. Door de hormonen kun je trek hebben (of juist geen trek hebben) in eten die in de eerste instantie niet de meest gezonde keuze is.

Probeer toch te kiezen voor een gezond eetpatroon, alle voedingsstoffen die jij inneemt gaan namelijk ook naar je kindje. Je baby heeft deze voedingsstoffen dan ook hard nodig om zich goed te ontwikkelen. Kies voor volkoren producten, neem minstens 250 gram groente en 2 stukken fruit per dag en drink minimaal 1,5 tot 2 liter vocht.

 

Tip 3: Beweeg voldoende naast een gezond eetpatroon

Net zoals een gezond eetpatroon, is het belangrijk om daarbij voldoende te bewegen. En dit niet alleen in het dagelijks leven, maar ook tijdens je zwangerschap. 30 minuten beweging per dag is al goed genoeg. Sportte je vóór je zwangerschap ook al? Dan kun je gerust door blijven sporten, maar hou het wel veilig. Luister goed naar je eigen lichaam en sport op de manier die bij jou past.

Wanneer je voldoende beweegt tijdens je zwangerschap bevordert dit een prettige zwangerschap, bevalling en herstel. Je doet het dus voor een extra goed doel!

 

Tip 4: zorg voor ontspanning en vermijd stress

Net zoals de twee vorige tips, is het vermijden van stress belangrijk in het dagelijks leven en extra belangrijk wanneer je zwanger bent. Wanneer je langdurige stress hebt, doet dit je baby en jou zeker niet ten goede.

Vertroetel jezelf dus extra tijdens je zwangerschap en zorg voor ontspanning. Probeer stress te vermijden en kies juist voor een goed boek, een leuke film of een heerlijke massage van je partner.

Tip 5: Extra huidverzorging tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heeft je huid extra verzorging nodig. Wanneer je in verwachting bent heb je namelijk kans op striae en een droge, trekkerige huid. Het is dus belangrijk om producten te gebruiken die de huid van je buik kalmeren en verzorgen.

Bij Sophie’s Favorites denken we aan alle mama’s to be. Daarom zijn er bij ons allerlei producten verkrijgbaar die de huid van elke mama to be kalmeert en verzorgt. Zo hebben we bijvoorbeeld een ontspannende zwangerschapsolie en een voedende zwangerschapsbalm die perfect aansluit op iedere huid. Ontdek het allemaal in ons assortiment!

 

Wil je graag nog meer informatie of tips over een gezonde zwangerschap of de verzorging van jouw kleine? Lees dan gerust onze andere blogs, zoals “wat is een wikkeldoek?” en “wat is het nut van een babybadjas?

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

verschoonmatje baby is dit nodig?

Heb ik een verschoonmatje nodig voor mijn baby?

Als je moeder wordt, dan wil je graag dat jouw baby niks tekort komt, dus dan koop je vaak alle babyspullen die op de uitzetlijst staan. Dit is natuurlijk begrijpelijk.... Lees meer
welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap

Welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap?

Een zwangerschap is vaak één van de mooiste en spannendste ervaringen in je leven. Je krijgt namelijk een baby. Je moet nu allerlei nieuwe spulletjes aanschaffen, want je moet je... Lees meer
Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Je baby neem je graag overal mee naartoe, zodat je zelf dingen kunt blijven ondernemen. Je vergeet uiteraard dan niet de luiertas mee op pad te nemen, want niets is... Lees meer