Wikkeldoek - oud roze - bloemen - baby

Wikkeldoeken "de meest gestelde vragen"

Wikkeldoeken FAQ

Bijna iedere dag krijg ik van mama’s (to be) dm’s op instagram met vragen over de wikkeldoeken. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een wikkeldoek? En waarom is er zo’n groot prijsverschil is het (online) aanbod van wikkeldoeken?

 

Alles wat je wilt weten over de wikkeldoeken

Wanneer jij dit artikel hebt geopend, is de kans groot dat jij dezelfde vragen hebt of hier in ieder geval graag meer over dit onderwerp wilt weten. Als je gaat googelen vind je waarschijnlijk heel veel verschillende antwoorden. Dikke kans dat deze antwoorden ook nog eens tegenstrijdig zijn. Wat klopt er nu echt?

Als ervaringsdeskundige op het gebied van babytextiel kun je er op vertrouwen dat de antwoorden in deze blog kloppen en je gaat helpen bij het maken van jouw keuze. Ik wil er graag zeker van zijn dat jij het juiste advies krijgt. Heb je nog aanvullende vragen? Twijfel dan niet en stel ze onder dit artikel.

 

WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ DE AANSCHAF VAN EEN WIKKELDOEK?

Dit is afhankelijk van waar je de wikkeldoek voor wilt gaan gebruiken. Alleen voor warmte en comfort? Of ook om je kleintje na een lekkere baddersessie mee af te drogen? De meeste mama’s zweren bij een wikkeldoek die niet alleen warmte geeft, maar je ook kunt gebruiken om hun kleintje mee af te drogen. Een wikkeldoek van bamboestof is dan een uitstekende keuze. bamboestoffen zijn van nature enorm absorberend en daarom een hele goede keus. Dankzij het hoge absorptievermogen heb je aan de wikkeldoek voldoende om je kindje lekker af te drogen.

 

WAAR KOMT HET PRIJSVERSCHIL VANDAAN IN HET (ONLINE) AANBOD VAN WIKKELDOEKEN?

Voor de ene wikkeldoek betaal je slechts 10 euro terwijl je voor andere wikkeldoeken rustig 50 euro neer moet leggen. Maar wat veroorzaakt nu dit prijsverschil? Hier liggen een aantal factoren aan ten grondslag.

Massaproductie versus handgemaakte productie;

Het is uiteraard vanzelfsprekend dat producten afkomstig uit massaproductie voor een lagere prijs verkocht kunnen worden dan handgemaakte producten. Hier zie je ook direct het prijsverschil. De goedkopere wikkeldoeken worden in grote oplages geproduceerd in grote fabrieken. De duurdere wikkeldoeken worden veelal met liefde handgemaakt. Daarnaast is er vaak meer persoonlijke aandacht voor de klant en is er sprake van een “unieker” product. Je snapt wel waar onze voorkeur naar uit gaat ;-).

De locatie en (arbeid)omstandigheden van het productieproces;

Helaas zijn nog altijd veel merken onvoldoende transparant over de wijze waarop zij hun producten laten produceren. Je ziet vaak dat deze producten tegen een laag tarief worden aangeboden omdat ze door middel van massaproductie gefabriceerd worden in de zogenoemde “lage lonen” landen.


Omdat Sophie’s Favorites waarde hecht aan kwaliteit, eerlijke arbeidsomstandigheden en het ondersteunen van de lokale economie worden onze items uitsluitend in Nederland ontworpen en geproduceerd.

Zo krijg jij de kans om een bewuste keuze te maken en te kiezen voor producten die zijn gemaakt onder eerlijke arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon.

De kwaliteit van de stof;

Eerlijk is eerlijk, aan stoffen met een keurmerk hangt een prijskaartje. Stoffen zonder keurmerk kunnen (milieu)schadelijke stoffen bevatten, of op een minder eerlijke wijze geproduceerd zijn. Wil je dit voorkomen? Kies dan altijd voor een wikkeldoek met een OEKTO-TEX standaard 100 of Global Orgnic Textile Standard (GOTS) label.

 

WAAROM ZOU IK ÉÉN DURE WIKKELDOEK KOPEN, TERWIJL IK OOK MEERDERE GOEDKOPERE WIKKELDOEKEN KAN AANSCHAFFEN?

Welke keuze je uiteindelijk zal maken ligt waarschijnlijk deels ten grondslag aan de hiervoor gegeven antwoorden. Maar of je nu één of meerdere wikkeldoeken in huis hebt één ding is zeker: de eerste jaren van je kindje zul je enorm veel wassen draaien. Wanneer je de wikkeldoek wast wil je natuurlijk wel dat de stof van dezelfde kwaliteit blijft als toen je de wikkeldoek kocht. In principe heb je dan voldoende aan één goede wikkeldoek die je kunt blijven gebruiken zolang je kindje de wikkeldoek nodig heeft.

 

WAAR KUN JE EEN WIKKELDOEK ALLEMAAL VOOR GEBRUIKEN?

Het fijne van de wikkeldoek is dat het een multifunctioneel item is. Veel mama’s gebruiken de wikkeldoeken na het badderen, in de box, onderweg, bij het consultatiebureau, na het zwemmen of tijdens het voeden van hun kleintje. Uitgebreide informatie waar je de wikkeldoek allemaal voor kunt gebruiken lees je hier.

 

HOE LANG WORDEN WIKKELDOEKEN GEMIDDELD DOOR OUDERS GEBRUIKT?

Over het algemeen gebruiken ouders wikkeldoeken tot het 2,5 levensjaar van hun kindje. Hierdoor vind ik de wikkeldoek nog altijd de terechte winnaar van mijn babyuitzetlijst.

 

Wanneer jij nog vragen heb stel ze mij gerust en ik beantwoord ze met liefde. Twijfel je nog over e aanschaf dan heb ik een leuk rekensommetje voor je. Ook de wikkeldoeken van Sophie’s Favorites vallen in het hogere prijssegment. Echter, voor 49,95 maak jij voor slechts 5 cent per dag een duurzame keuze. Dat valt best mee toch!

 


Liefs van Jane

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

verschoonmatje baby is dit nodig?

Heb ik een verschoonmatje nodig voor mijn baby?

Als je moeder wordt, dan wil je graag dat jouw baby niks tekort komt, dus dan koop je vaak alle babyspullen die op de uitzetlijst staan. Dit is natuurlijk begrijpelijk.... Lees meer
welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap

Welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap?

Een zwangerschap is vaak één van de mooiste en spannendste ervaringen in je leven. Je krijgt namelijk een baby. Je moet nu allerlei nieuwe spulletjes aanschaffen, want je moet je... Lees meer
Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Je baby neem je graag overal mee naartoe, zodat je zelf dingen kunt blijven ondernemen. Je vergeet uiteraard dan niet de luiertas mee op pad te nemen, want niets is... Lees meer