welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap

Welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap?

Een zwangerschap is vaak één van de mooiste en spannendste ervaringen in je leven. Je krijgt namelijk een baby. Je moet nu allerlei nieuwe spulletjes aanschaffen, want je moet je voorbereiden op de komst van de kleine. Maar als mommy to be, moet je ook goed voor je eigen lichaam zorgen. Dit roept gelijk vragen op, want welke verzorgingsproducten als je zwanger bent, mag je veilig gebruiken? Wat mag je wel en niet opsmeren? Wij vertellen het je in dit blogartikel!

 

Gezichtsverzorging voor zwangere vrouwen


Dagcrème en nachtcrème worden het meest gebruikt als verzorgingsproducten op de huid. Je gebruikt dit immers elke dag, in de ochtend en in de avond. Goede producten zorgen ervoor dat je de hele dag bent beschermt tegen de zon en voorkomen een droge huid. Je wilt vooral daarom als je in verwachting bent, de juiste huidproducten gebruiken. Gebruik een dagcrème met minimaal SPF30, op basis van minerale filters. Gebruik geen producten waar glycolzuur of salicylzuur in zitten. Dit zijn ingrediënten die de huid gevoeliger maken voor het uv-licht. Zorg dus dat je je eigen dagelijkse producten goed checkt op deze ingrediënten en schaf desnoods voor de zwangerschap nieuwe producten aan. Je wilt immers voor goede verzorging zorgen tijdens de zwangerschap!

 

Zwangerschapsolie voor je huid en een balm om je buik mee in te smeren


Je wilt natuurlijk ook je zwangere buik goed verzorgen, want tijdens de zwangerschap heeft je buik net dat beetje extra persoonlijke verzorging nodig. Dit doe je het beste door het in te smeren met zwangerschapsbalm. Een voedende zwangerschapsbalm van Naïf is erg zacht voor je buik. Dit heeft natuurlijke ingrediënten, zoals sesamolie en shea butter. Het helpt het lichaam beter te ontspannen en vermindert de kans op striae. Liever een zwangerschapsolie? Kies dan voor de  Naif ontspannende zwangerschapsolie. Ook zijn de producten samen te bestellen, ga dan voor de Naif Magical Mom set met een olie en balm voor je huid.

 

Heerlijke verzorgingsproducten die je tijdens je zwangerschap kunt gebruiken voor onder de douche!


Als je gaat douchen of in bad gaat, wil je de lekkerste douche producten gebruiken. En uiteraard kies voor veilige lichaamsverzorging als je zwanger bent, die geen risico vormen voor de baby. De Naïf Glow Foam is een heerlijke douchegel die ruikt naar jasmijn- en cederhout. Deze geuren zorgen voor een heerlijk ontspannend momentje onder de douche. In de collectie van Naïf zitten geen etherische oliën, alcohol, microplastics of parabenen waardoor het veilig is om te gebruiken als je zwanger bent.

 

Gebruik een zonnebrand met hoge factor tijdens je zwangerschap


Op je gezicht wil je natuurlijk een zwangerschapsmasker voorkomen. Dit wordt ook wel melasma of chloasma genoemd. Dit zijn pigmentvlekken in je gezicht die in het tweede en derde trimester tijdens je zwangerschap kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen is het heel erg belangrijk om je goed in te smeren als je zwanger bent en je in de zon gaat met je gezicht. Gebruik een hoge beschermingsfactor, kies voor factor 50. Zorg dat je een half uur voordat je de zon ingaat, jezelf insmeert. Zo kan het product goed intrekken en doet het zijn werk goed. Gebruik het liefste een minerale zonnebrandcrème, hier zit ineen UV-filter in, op basis van zinkoxide. Deze is volledig veilig en verstoort de hormoonbalans niet. 

 

Ben je zwanger en wil je goede huidverzorging aanschaffen? Bekijk dan onze collectie aan verzorgingsproducten voor zwangere vrouwen. Wil je meer weten, lees dan ook onze blog met 5 tips voor een gezonde zwangerschap. Je wilt natuurlijk wel goed voor jezelf zorgen in deze prachtige periode.

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

verschoonmatje baby is dit nodig?

Heb ik een verschoonmatje nodig voor mijn baby?

Als je moeder wordt, dan wil je graag dat jouw baby niks tekort komt, dus dan koop je vaak alle babyspullen die op de uitzetlijst staan. Dit is natuurlijk begrijpelijk.... Lees meer
welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap

Welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap?

Een zwangerschap is vaak één van de mooiste en spannendste ervaringen in je leven. Je krijgt namelijk een baby. Je moet nu allerlei nieuwe spulletjes aanschaffen, want je moet je... Lees meer
Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Je baby neem je graag overal mee naartoe, zodat je zelf dingen kunt blijven ondernemen. Je vergeet uiteraard dan niet de luiertas mee op pad te nemen, want niets is... Lees meer