verschoonmatje baby is dit nodig?

Heb ik een verschoonmatje nodig voor mijn baby?

Als je moeder wordt, dan wil je graag dat jouw baby niks tekort komt, dus dan koop je vaak alle babyspullen die op de uitzetlijst staan. Dit is natuurlijk begrijpelijk. Sommige dingen heb je ook echt nodig, zoals een verschoningsmatje. Je wilt immers dat jouw baby op een zachte en schone ondergrond ligt bij het verschonen. Bezuinig hier dan ook niet op. Wil je weten waarom je dit nu echt nodig hebt en waar je op moet letten bij de aankoop van een verschoningsmat? Wij hebben het voor je uitgezocht! Lees snel verder!



Waarom heb ik een verschoningsmatje nodig en waar let ik op?


Een aankleedkussen of ook wel een verschoningsmat genoemd, is super comfortabel voor je kleintje. De mat is ook zo gevormd dat je baby goed blijft liggen. Daarnaast is dit natuurlijk ook een stuk hygiënischer dan een handdoek of kussen. Maar waar moet je op letten bij de aankoop van een verschoningsmat? Bij de aankoop van een verschoningsmat moet je letten op de dikte, want het is fijn als de baby de harde ondergrond niet voelt. Daarnaast let je op de zachtheid, sommige matjes hebben een teddystof en die kan je wassen in de wasmachine.  Een nadeel hiervan is wel dat als het matje hierdoor vies wordt, je de mat moet wassen. Andere verschoningsmatten zijn geplastificeerd. Als hier viezigheid op komt, dan pak je een doekje en veeg je het zo weg. Hierdoor heb je nooit een vieze verschoningsmat! Een verschoningsmatje is leuk om als kraamcadeau te geven. Handig als je ze in clutch formaat koopt, dan doe je daar alles in wat je nodig hebt. In de verschoningsmatten van Sophie’s Favorites kun je luiers, billendoekjes, crème en je telefoon en portemonnee in opbergen. En het is nog stijlvol ook! Je shopt ze in verschillende kleuren en formaten, namelijk in het grijs, groen, zwart, zandkleurig of bruin. Het verschoningsmatje leg je makkelijk in de kinderwagen of babytas!

 



Wat heb je nodig om een baby te verschonen? 


Bij het verschonen van een baby zijn er verschillende dingen nodig. Naast een verschoningsmatje heb je luiers en doekjes nodig. Het is ook fijn om talkpoeder of crème bij de hand te hebben, als je baby luieruitslag heeft. Je smeert dat erop en de uitslag wordt snel minder. Heeft jouw baby gepoept? Dan heb je meer nodig, zoals een nieuw schoon pakje en luierzakjes, waar je de vieze luier in doet. Als je onderweg bent is het prettig om een hydrofiele doek mee te nemen in jouw luiertas, die je bij het verschonen op het matje neerlegt, zo blijft het verschoningsmatje langer schoon. Ook ligt dit comfortabeler voor je baby.  Bekijk hier alle hydrofiele doeken van Sophie’s Favorites!




Alles nodig van de uitzetlijst?


Je hebt natuurlijk niet alles nodig van de babyuitzetlijst. Denk bijvoorbeeld aan een luieremmer, dit is een emmer waar je de luiers in kunt weggooien. Deze emmer is afgesloten en staat op de babykamer, zodat je de geur van de luiers niet ruikt. Heb je dit wel echt nodig? Luiers kan je namelijk ook gewoon in de prullenbak weggooien. Of denk aan monddoekjes. Dit zijn doekjes die je gebruikt bij het geven van borstvoeding. Je kunt tijdens het voeden ook een heerlijke wikkeldoek gebruiken! Shop onze wikkeldoeken van teddy stof of bamboe stof. Een perfect cadeau voor de babyshower of als kraamcadeau. Een echte musthave die je WEL nodig hebt van je uitzetlijst! 



Ben je na het lezen van dit blogartikel overtuigd dat je een verschoningsmatje nodig hebt? Of ben je op zoek naar andere baby items voor je kleine mini? Bekijk dan onze website, Sophie’s Favorites heeft alle baby must haves voor jou!

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

verschoonmatje baby is dit nodig?

Heb ik een verschoonmatje nodig voor mijn baby?

Als je moeder wordt, dan wil je graag dat jouw baby niks tekort komt, dus dan koop je vaak alle babyspullen die op de uitzetlijst staan. Dit is natuurlijk begrijpelijk.... Lees meer
welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap

Welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap?

Een zwangerschap is vaak één van de mooiste en spannendste ervaringen in je leven. Je krijgt namelijk een baby. Je moet nu allerlei nieuwe spulletjes aanschaffen, want je moet je... Lees meer
Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Je baby neem je graag overal mee naartoe, zodat je zelf dingen kunt blijven ondernemen. Je vergeet uiteraard dan niet de luiertas mee op pad te nemen, want niets is... Lees meer