wikkeldoek - baby inwikkelen - wat is een wikkeldoek

Wat is een wikkeldoek?

Een wikkeldoek heeft vele andere benamingen zoals ‘wikkeldeken’ of ‘omslagdoek’. Je kunt zeggen dat een wikkeldoek dé ultieme baby must have is voor iedere ouder en baby. Velen weten alleen niet wat een wikkeldoek is en waarvoor je het kunt gebruiken. Ontzettend zonde, want een wikkeldoek is een multifunctioneel baby item.

Lees snel verder, want in deze blog vertellen we je alles over wat een wikkeldoek is en de vele voordelen die het voor jou en je kleintje heeft!

De vele voordelen van een wikkeldoek

De naam zegt het al: Een wikkeldoek is een doek waarin je jouw baby in kunt wikkelen. Je kleintje zit hierdoor heerlijk geborgen en daarbij heeft een wikkeldoek vele functionaliteiten. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken wanneer je de deur uit gaat en een afspraak hebt bij het consultatiebureau om jouw kleintje heerlijk warm te houden.

Een wikkeldoek is ook ideaal als dekentje voor in de wandelwagen, box of Maxi Cosi. Ook kun je het gebruiken als handdoekje na een badje, zwembad of het strand. Een wikkeldoek is dus een woon accessoire en baby item in één! Dit maakt het ook hét ideale kraamcadeau om te geven wanneer je op kraambezoek gaat. Jij zal geheid de kersverse ouders blij maken, wanneer je hen een wikkeldoek cadeau geeft.

Veel wikkeldoeken hebben een mutsje, zodat jouw kindje lekker van tot tot teen ingewikkeld kan worden. Ze komen voor in verschillende kleuren, designs en stoffen en daarom is het belangrijk om op een aantal dingen te letten wanneer je op zoek bent naar een wikkeldoek voor jouw kleine.

 

Wikkeldoeken met een goede stof

Het is belangrijk om op de stof van de wikkeldoeken te letten wanneer je er graag een wilt aanschaffen. Zo zijn wikkeldoeken van bamboe stof of teddy stof perfect voor jouw kleintje. Naast dat een wikkeldoek al erg fijn is voor een baby, hebben deze stoffen nog vele extra voordelen.

Wikkeldoeken van bamboe stof

Wikkeldoeken van bamboestof zijn bijvoorbeeld hypoallergeen, anti-bacteriël, extreem ademend en absorberend en heb een natuurlijke UV-bescherming. Voor baby’s met een (eczeem) gevoelige huid is dit perfect en daarbij kunnen de wikkeldoeken van deze stof op een lage temperatuur gewassen worden, zonder dat er nare geurtjes achterblijven.

Door de bamboe stof werken de wikkeldoeken heerlijk verkoelend voor de zomer en zijn ze snel opgedroogd en beschermd tegen de zon na een dagje zwemmen.

Wikkeldoeken van teddystof

 Naast bamboe stof kan teddy stof ook heerlijk aanvoelen voor je kleintje en heeft het voordelen, zoals: gebruikersgemakken voor een heel jaar. Door de stof houdt het warmte in de winter vast, terwijl het in de zomer juist heerlijke verkoeling geeft. Daarbij is de stof extreem zacht voor het tedere babyhuidje en absorbeert het snel vocht. Hierdoor is het goed te gebruiken als badcape.

 

Hoe kun je een wikkeldoek veilig gebruiken?

Naast dat je moet letten op de stof van een wikkeldoek, is het belangrijk dat je weet hoe je een wikkeldoek veilig kunt gebruiken. De consumentenbond geeft de volgende handige tips voor het veilig gebruiken van een wikkeldoek voor jouw kleintje:

  1. Zorg dat je je baby in de gaten kunt houden wanneer je hem of haar bijvoorbeeld in de box in een wikkeldoek legt.
  2. Ieder dekentje moet je strak instoppen. De wikkeldoek dus ook. Laat je baby daarom overdag – of s ’nachts niet in een losse wikkeldoek slapen, maar stop hem of haar goed in.
  3. Wist je dat het hoofdje van je baby de warmte van zijn of haar lichaam reguleert? Het is daarom verstandig je baby te laten slapen zonder mutsje, zodat de lichaamswarmte goed gereguleerd kan worden.

 

Shop de fijnste wikkeldoeken bij Sophie’s Favorites

In onze webshop hebben we een ruim assortiment aan wikkeldoeken in verschillende kleuren, designs en stoffen. Zo zijn bij ons ook wikkeldoeken in bamboe stof en teddy stof verkrijgbaar en voldoen ze aan alle veiligheidseisen van het productieproces en gebruikte stoffen.

Onze wikkeldoeken zijn dus veilig voor elk kindje. Hopelijk heb je na het lezen van deze blog een idee van wat een wikkeldoek is en waar je op moet letten. Wil je toch nog wat meer informatie? Lees dan gerust onze blog: “waar wikkel je je baby mee in?

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

wikkeldoek wikkeldeken omslagdoek blogpost

Hoe lang en waarvoor kun je een wikkeldoek gebruiken?

Hoe lang en waarvoor kun je een wikkeldoek gebruiken? Een babyuitzet is niet compleet zonder een wikkeldoek. Met een wikkeldeken bedek je je baby en een warme wikkeldoek is fijn... Lees meer
Waar let je op tijdens de verzorging van je baby?

Waar let je op tijdens de verzorging van je baby?

Je ben veilig en gezond de zwangerschap doorgekomen en jouw kindje ook. Gefeliciteerd! Hoewel je een enorm zwarte taak achter de rug hebt, volgt er nu nog een grote uitdaging:... Lees meer
wikkeldeken - wikkeldoek - inbakeren

Waarom een wikkeldeken voor een baby?

Ben je in verwachting en ben je alle voorbereidingen aan het treffen voor je kleine? Een wikkeldeken mag dan absoluut niet missen in je babyuitzetlijst. Een wikkeldeken wordt ook wel... Lees meer