waar wikkel je je baby mee in? - blog post - wikkeldoek

Waar wikkel je je baby mee in?

Het is belangrijk dat je jouw kindje goed inwikkelt om op temperatuur te blijven. Vooral in de winter is dit belangrijk, maar ook in de zomer is het erg belangrijk dat je kindje warm blijft. Daarbij creëert het inwikkelen van een babytje een veilig gevoel, wat ieder kleintje nodig heeft.

Je kunt je baby dan ook het beste inwikkelen in een wikkeldoek. Wikkeldoeken worden ook wel een ‘wikkeldeken’ of ‘omslagdoek’ genoemd. Het is dé ultieme baby must have en in deze blog vertellen we je alles over het inwikkelen van je baby in een wikkeldoek!

 

Wikkeldoeken zijn ideaal en multifunctioneel

Wat erg fijn is, is dat je wikkeldoeken langdurig kunt gebruiken. Als je investeert in een goede wikkeldoek heb je er dus één voor in de winter, maar ook tegelijkertijd één voor in de zomer. Je kunt deze zelfs misschien hergebruiken wanneer je meerdere kindjes krijgt!

Daarbij kun je een wikkeldoek gebruiken voor veel meer dan alleen het inwikkelen van je kind. Je kunt het ook heerlijk gebruiken voor uitstapjes naar buiten, om je kindje lekker warm te houden of in te voeden, als Maxi Cosi dekentje en als handdoek om je kleintje mee af te drogen. Je investeert dus meer in dan alleen een wikkeldoek!

 

Kies voor een wikkeldoek met een goede stof

Wanneer je jouw baby wilt inwikkelen in een wikkeldoek, zorg dan dat de wikkeldoek gemaakt is van een goede stof, zoals bijvoorbeeld bamboe stof of teddy stof. Beide stoffen hebben oneindig veel voordelen:

 

Wikkeldoeken van bamboe stof

  • Zijn hypoallergeen, voor baby’s met een (eczeem) gevoelige huid is dit perfect.
  • Anti-bacterieël, op deze manier kun je de wikkeldoeken op een lage temperatuur wassen, zonder dat er nare geurtjes achter blijven.
  • Extreem ademend, dit werkt heerlijk verkoelend voor de zomer.
  • Absorberend, ideaal om je kleintje mee af te drogen na een badje, douche of bezoek aan het zwembad.
  • Natuurlijk UV-beschermend, perfect om de wikkeldoek mee te nemen naar het strand en je kindje extra te beschermen tegen de zon als aanvulling op zonnebrand crème.

 

Wikkeldoeken van teddy stof

  • Zijn het hele jaar door bruikbaar, zo houdt het in de winter warmte vast en in zomer geeft het een heerlijke verkoeling.
  • Zijn extreem zacht, wat heerlijk aanvoelt op de huid van je kleintje.
  • Hebben een vocht absorberende werking en zijn hierdoor heel goed te gebruiken als badcape en handdoek na het douchen of een badje.

 

Een wikkeldoek is dé ultieme baby must have!

Baby’s blijven maar zo kort klein, daarom is het belangrijk om de meest zachte en duurzame materialen voor je kleintje te gebruiken. Bij Sophie’s Favorites hebben wij een ruim assortiment aan wikkeldoeken in verschillende kleuren, printjes, designs en stoffen, zoals bamboe- en teddy stof.

Onze wikkeldoeken worden met de hand gemaakt en met veel zorg geselecteerd, zodat jouw kleintje alleen het allerbeste krijgt. Daarbij zijn onze wikkeldoeken aan twee kanten bruikbaar en hebben ze door het gebruik van onze hoogwaardige materialen een extra duurzaam effect!

Met welke wikkeldoek heb jij binnenkort het meeste draagplezier voor jou en je kleintje?

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

wikkeldoek wikkeldeken omslagdoek blogpost

Hoe lang en waarvoor kun je een wikkeldoek gebruiken?

Hoe lang en waarvoor kun je een wikkeldoek gebruiken? Een babyuitzet is niet compleet zonder een wikkeldoek. Met een wikkeldeken bedek je je baby en een warme wikkeldoek is fijn... Lees meer
Waar let je op tijdens de verzorging van je baby?

Waar let je op tijdens de verzorging van je baby?

Je ben veilig en gezond de zwangerschap doorgekomen en jouw kindje ook. Gefeliciteerd! Hoewel je een enorm zwarte taak achter de rug hebt, volgt er nu nog een grote uitdaging:... Lees meer
wikkeldeken - wikkeldoek - inbakeren

Waarom een wikkeldeken voor een baby?

Ben je in verwachting en ben je alle voorbereidingen aan het treffen voor je kleine? Een wikkeldeken mag dan absoluut niet missen in je babyuitzetlijst. Een wikkeldeken wordt ook wel... Lees meer