waar wikkel je je baby mee in? - blog post - wikkeldoek

Waar wikkel je je baby mee in?

Het is belangrijk dat je jouw kindje goed inwikkelt om op temperatuur te blijven. Vooral in de winter is dit belangrijk, maar ook in de zomer is het erg belangrijk dat je kindje warm blijft. Daarbij creëert het inwikkelen van een babytje een veilig gevoel, wat ieder kleintje nodig heeft.

Je kunt je baby dan ook het beste inwikkelen in een wikkeldoek. Wikkeldoeken worden ook wel een ‘wikkeldeken’ of ‘omslagdoek’ genoemd. Het is dé ultieme baby must have en in deze blog vertellen we je alles over het inwikkelen van je baby in een wikkeldoek!

 

Wikkeldoeken zijn ideaal en multifunctioneel

Wat erg fijn is, is dat je wikkeldoeken langdurig kunt gebruiken. Als je investeert in een goede wikkeldoek heb je er dus één voor in de winter, maar ook tegelijkertijd één voor in de zomer. Je kunt deze zelfs misschien hergebruiken wanneer je meerdere kindjes krijgt!

Daarbij kun je een wikkeldoek gebruiken voor veel meer dan alleen het inwikkelen van je kind. Je kunt het ook heerlijk gebruiken voor uitstapjes naar buiten, om je kindje lekker warm te houden of in te voeden, als Maxi Cosi dekentje en als handdoek om je kleintje mee af te drogen. Je investeert dus meer in dan alleen een wikkeldoek!

 

Kies voor een wikkeldoek met een goede stof

Wanneer je jouw baby wilt inwikkelen in een wikkeldoek, zorg dan dat de wikkeldoek gemaakt is van een goede stof, zoals bijvoorbeeld bamboe stof of teddy stof. Beide stoffen hebben oneindig veel voordelen:

 

Wikkeldoeken van bamboe stof

  • Zijn hypoallergeen, voor baby’s met een (eczeem) gevoelige huid is dit perfect.
  • Anti-bacterieël, op deze manier kun je de wikkeldoeken op een lage temperatuur wassen, zonder dat er nare geurtjes achter blijven.
  • Extreem ademend, dit werkt heerlijk verkoelend voor de zomer.
  • Absorberend, ideaal om je kleintje mee af te drogen na een badje, douche of bezoek aan het zwembad.
  • Natuurlijk UV-beschermend, perfect om de wikkeldoek mee te nemen naar het strand en je kindje extra te beschermen tegen de zon als aanvulling op zonnebrand crème.

 

Wikkeldoeken van teddy stof

  • Zijn het hele jaar door bruikbaar, zo houdt het in de winter warmte vast en in zomer geeft het een heerlijke verkoeling.
  • Zijn extreem zacht, wat heerlijk aanvoelt op de huid van je kleintje.
  • Hebben een vocht absorberende werking en zijn hierdoor heel goed te gebruiken als badcape en handdoek na het douchen of een badje.

 

Een wikkeldoek is dé ultieme baby must have!

Baby’s blijven maar zo kort klein, daarom is het belangrijk om de meest zachte en duurzame materialen voor je kleintje te gebruiken. Bij Sophie’s Favorites hebben wij een ruim assortiment aan wikkeldoeken in verschillende kleuren, printjes, designs en stoffen, zoals bamboe- en teddy stof.

Onze wikkeldoeken worden met de hand gemaakt en met veel zorg geselecteerd, zodat jouw kleintje alleen het allerbeste krijgt. Daarbij zijn onze wikkeldoeken aan twee kanten bruikbaar en hebben ze door het gebruik van onze hoogwaardige materialen een extra duurzaam effect!

Met welke wikkeldoek heb jij binnenkort het meeste draagplezier voor jou en je kleintje?

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

verschoonmatje baby is dit nodig?

Heb ik een verschoonmatje nodig voor mijn baby?

Als je moeder wordt, dan wil je graag dat jouw baby niks tekort komt, dus dan koop je vaak alle babyspullen die op de uitzetlijst staan. Dit is natuurlijk begrijpelijk.... Lees meer
welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap

Welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap?

Een zwangerschap is vaak één van de mooiste en spannendste ervaringen in je leven. Je krijgt namelijk een baby. Je moet nu allerlei nieuwe spulletjes aanschaffen, want je moet je... Lees meer
Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Je baby neem je graag overal mee naartoe, zodat je zelf dingen kunt blijven ondernemen. Je vergeet uiteraard dan niet de luiertas mee op pad te nemen, want niets is... Lees meer