wikkeldeken - wikkeldoek - inbakeren

Waarom een wikkeldeken voor een baby?

Ben je in verwachting en ben je alle voorbereidingen aan het treffen voor je kleine? Een wikkeldeken mag dan absoluut niet missen in je babyuitzetlijst. Een wikkeldeken wordt ook wel eens een “wikkeldoek” of “omslagdoek” genoemd en is vooral in de eerste weken erg fijn om te gebruiken. Daarbij is een wikkeldeken multifunctioneel en heeft het vele voordelen voor je baby en jou. In deze blog vertellen wij je dan ook alles over waarom jij een wikkeldeken voor je baby wilt gebruiken!

 

Een wikkeldeken houdt jouw baby warm

 Een baby kan zichzelf nog niet optimaal warm houden. Om deze reden hebben baby’s vaak een mutsje of sokjes aan. In een wikkeldeken blijft een baby heerlijk op temperatuur, vooral tijdens het voeden of een bezoekje aan het consultatiebureau.

 

Je baby krijgt een veilig gevoel door een wikkeldeken

 In jouw baarmoeder heeft jouw kleine weinig bewegingsvrijheid gehad. Jouw baby heeft nu veel meer bewegingsvrijheid en dit kan wel eens eng en uitdagend aanvoelen voor je kindje. Vooral voor pasgeboren baby’s kan dit eng aanvoelen en zij vinden het dan ook erg fijn om heerlijk warm ingewikkeld te worden in een wikkeldeken voor veiligheid.

 

Een wikkeldeken is ideaal als dekentje en handdoek

 Een wikkeldeken is multifunctioneel, omdat je het ook kunt gebruiken voor uitstapjes. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken als normaal dekentje in de Maxi-Cosi en kinderwagen wanneer je naar buiten gaat. Ga je naar het strand of het zwembad? Dan kan een wikkeldeken ook prima gebruikt worden als handdoekje. Op deze manier kun je dus vele activiteiten doen met een wikkeldeken!

 

Je kunt een wikkeldeken lang (her)gebruiken

 Een ander voordeel waarom je een wikkeldeken wilt voor jouw baby, is omdat je een wikkeldeken lang kunt gebruiken. Over het algemeen gebruiken ouders wikkeldekens tot hun kindje 2,5 jaar is. Daarbij zijn wikkeldekens goed herbruikbaar. Wanneer je dus meerdere kindjes krijgt, kun je de wikkeldeken gerust opnieuw gebruiken. Zo haal je de gehele investering eruit.

 

De fijnste wikkeldekens shop je bij Sophie’s Favorites!

 In de webshop van Sophie’s Favorites vind je een breed assortiment aan wikkeldekens. Baby’s blijven maar zo kort klein, daarom maken wij alleen gebruik van lieve en zachte kleuren, prints en stoffen. Al onze wikkeldekens worden met de hand gemaakt in samenwerking met een Nederlands atelier. Daarbij worden de stoffen en materialen met zorg geselecteerd, zodat ieder gezin een wikkeldeken krijgt met een hoge kwaliteit.

 Alle stoffen en materialen van de wikkeldekens zijn OEKO-TEX gecertificeerd en daardoor veilig in gebruik. Ook maken wij gebruik van twee hoofdstoffen in onze wikkeldekens: bamboe stof en teddy stof. Deze stoffen zorgen voor een lange duurzaamheid van de wikkeldekens.

 Ben je na het lezen van deze blog ook helemaal enthousiast over wikkeldekens? Of ben je op zoek naar een perfect kraamcadeau? Sophie’s Favorites heeft alle baby must haves voor jou!

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

verschoonmatje baby is dit nodig?

Heb ik een verschoonmatje nodig voor mijn baby?

Als je moeder wordt, dan wil je graag dat jouw baby niks tekort komt, dus dan koop je vaak alle babyspullen die op de uitzetlijst staan. Dit is natuurlijk begrijpelijk.... Lees meer
welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap

Welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap?

Een zwangerschap is vaak één van de mooiste en spannendste ervaringen in je leven. Je krijgt namelijk een baby. Je moet nu allerlei nieuwe spulletjes aanschaffen, want je moet je... Lees meer
Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Je baby neem je graag overal mee naartoe, zodat je zelf dingen kunt blijven ondernemen. Je vergeet uiteraard dan niet de luiertas mee op pad te nemen, want niets is... Lees meer