Waar let je op tijdens de verzorging van je baby?

Waar let je op tijdens de verzorging van je baby?

Je ben veilig en gezond de zwangerschap doorgekomen en jouw kindje ook. Gefeliciteerd! Hoewel je een enorm zwarte taak achter de rug hebt, volgt er nu nog een grote uitdaging: het verzorgen van jouw pasgeboren baby. Maak je geen zorgen je staat er niet alleen voor! In dit blog leggen wij jou in een aantal stappen uit waar je op moet letten tijdens de verzorging van jouw baby!

 

Tijd voor een lekkere douche!

Even lekker onder de douche is niet alleen heel ontspannend voor nieuwe ouders, maar ook voor baby’s. Ga samen met jouw kleine onder de douche, door tegelijk te douchen bespaar je natuurlijk ook wat tijd. Waar je alleen goed op moet letten is dat je je baby goed vasthoudt. Hier hebben wij een oplossing voor! Met de Baby Shower Glove - Caramel Seal uit onze online babywinkel, heb je meer grip onder de douche. Deze handschoen is gemaakt van een speciale badstof die aan je arm blijft pakken zodra deze nat wordt. Nu kunnen jullie samen ontspannen onder de warme straal.

 

Na het douchen…

Na het douchen of na het babybadje is het belangrijk dat je er goed op let dat je jouw baby goed afdroogt. Hierbij moet je ook zorgen dat je goed tussen alle huidplooien droogt. Na het afdrogen kun je jouw kleintje in een babybadjas doen zoals onze Bamboe babybadjas – melkschuim. De bamboe stof van deze badjes is heerlijk zacht en absorberend. Door de strikband blijft deze babybadjas goed om jouw kleintje heen zitten.

 

Na het afdrogen…

Jonge baby’s hebben een heerlijke zachte, maar hele gevoelige huid. Daarom is een goede huidverzorging heel belangrijk. Zo is het beter voor de huid van jouw kind om producten te gebruiken die geen parfum in de ingrediënten lijst bevatten. Het is nog beter om natuurlijke verzorgingsproducten aan te schaffen. Voor natuurlijke producten kan jouw kleine namelijk niet allergisch zijn. Naast dat natuurlijke producten beter zijn voor de gevoelige huid van jouw baby, zijn deze ook biologisch en duurzaam. Om een droge huid te voorkomen, moet je je kindje na het afdrogen goed insmeren. Je hebt verschillende babyverzorgingsproducten nodig zoals een speciale babyzeep, babylotion en babyolie. Zo heeft jouw kindje een verzorgde babyhuid! Bekijk eens de heerlijke natuurlijke verzorgingsproducten van Naïf. Als laatste stap is het ook fijn om na het douchen de nageltjes van jouw baby te knippen. Door het warme water en de stoom die van de douche af komt zijn de nagels zachter en makkelijker te knippen.

 

We hebben een schone luier nodig!

Het is belangrijk dat je je kindje gelijk een schone luier geeft zodra zij deze hebben gebruikt. Zoals je hierboven al hebt gelezen heeft je een baby een ontzettend gevoelige huid. Als je je baby te lang in een vieze luier laat zitten, kunnen zij luieruitslag krijgen. Luieruitslag is een irritatie van de huid die wordt veroorzaakt door de bacteriën in plas op poep. Zorg dus dat je je kindje altijd kunt verschonen. In onze webshop vind je de Verschoonmat Isoki Cognac, deze verschoonmat kun je gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Verder is er in de zijvakjes van de mat genoeg ruimte voor billendoekjes, crèmes, luiers en luierzakjes. Verder helpt zink ook tegen luieruitslag, smeer je billetjes van je baby daarom tijden het verschonen in met Sudo crème.

Succes met het toepassen van deze tips! Wil je nog meer te weten komen over de verzorging van je baby? Lees dan ook eens ons blog wat kun je doen als je baby darmkrampjes heeft?

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

verschoonmatje baby is dit nodig?

Heb ik een verschoonmatje nodig voor mijn baby?

Als je moeder wordt, dan wil je graag dat jouw baby niks tekort komt, dus dan koop je vaak alle babyspullen die op de uitzetlijst staan. Dit is natuurlijk begrijpelijk.... Lees meer
welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap

Welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap?

Een zwangerschap is vaak één van de mooiste en spannendste ervaringen in je leven. Je krijgt namelijk een baby. Je moet nu allerlei nieuwe spulletjes aanschaffen, want je moet je... Lees meer
Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Je baby neem je graag overal mee naartoe, zodat je zelf dingen kunt blijven ondernemen. Je vergeet uiteraard dan niet de luiertas mee op pad te nemen, want niets is... Lees meer