darmkrampjes - baby - sophie's favorites

Wat kun je doen als je baby darmkrampjes heeft?

Darmkrampjes bij je baby. Als ouders wil je niets liever dan de pijn van je baby wegnemen. Helaas kun je darmkrampjes niet voorkomen. Wanneer een baby net uit de buik is zijn de darmen nog niet volledig ontwikkeld. Daarnaast moeten de darmpjes van een baby nog wennen aan de nieuwe voeding. Dit zorgt er voor dat baby’s, vooral in het begin, erg last kunnen hebben van darmkrampjes.

Lees snel verder want in deze blog vertellen we alles wat jij kunt doen wanneer je baby last heeft van buikkrampjes.

 

Hoe herken je darmkrampjes bij je baby?

Je zult merken dat darmkrampjes over het algemeen circa vijftien tot vijfenveertig minuten na de voeding ontstaan. Vaak begint een baby plotseling flink te huilen en zijn of haar lichaam te overstrekken. Dit kan gepaard gaat met stevig gebalde vuistjes en een gezichtje dat rood is aangelopen. Je kunt je als ouder dan flink machteloos voelen. Gelukkig kunnen de volgende tips jouw helpen de darmkrampjes van jouw kleintje te verminderen.

 

 Wat kun je doen tegen darmkrampjes?

“fietsbewegingen” maken met de beentjes

Wanneer een baby gulzig heeft gedronken komt er extra lucht in de darmpjes terecht. Dit zorgt voor krampjes en voelt oncomfortabel aan voor je kleintje. Door fietsbewegingen te maken met de beentjes van de baby zal de lucht ontsnappen waardoor de ergste kramp verlicht wordt. Heeft je baby last van krampjes? Pak dan de beentjes van je baby vast en maak draaiende bewegingen met de beentjes. Net alsof je kindje aan het fietsen is. Je zult al snel merken dat dit verlichting geeft en je kindje rustiger wordt.

Een babymassage

Wist je dat een baby rustig wordt van jouw aanrakingen? Een baby massage kan daarom heel erg ontspannend werken voor je baby. Doe een klein beetje babyolie op je hand en maak dit warm door de olie tussen je handen te wrijven. Maak vervolgens met je handen ronddraaiende bewegingen op het buikje van je baby in de richting van de klok. Wanneer je, je kindje regelmatig masseert zul je merken dat de krampjes worden verlicht. Daarnaast versterkt dit de band tussen ouders en baby. Op zoek naar een fijne babyolie voor een babymassage?  De verzachtende babyolie van Naïf is een milde olie op basis van natuurlijke ingrediënten en daarmee heel erg geschikt. Omdat de olie uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevat is de olie ook geschikt voor de eczeem gevoelige babyhuid.

Een warmtemaantje op het buikje leggen

Warmtemaantjes zijn speciaal ontworpen om door middel van warmte de buikkrampjes van je kleintje te verlichten. Je verwarmt de warmtemaantjes in de magnetron of oven. Het ontwerp zorgt ervoor dat een warmtemaantje over het buikje van de baby kan worden gelegd waardoor de warmte over de hele buik wordt verspreidt. De warmte geeft verlichting en zal tevens je baby helpen weer te kunnen ontspannen.  De warmtemaantjes shop je bij ons in de webshop. Ze worden met de hand gemaakt en zijn beschikbaar in verschillende designs.

 

Shop heerlijke babyolie en warmtemaantjes bij Sophie’s Favorites

In onze webshop vind je producten die jouw en je kleintje kunnen helpen bij het verlichten van darmkrampjes. Wat dacht je van de cadeauset eerste hulp bij darmkrampjes? Deze cadeauset bevat een heerlijke milde babyolie en een warmtemaantje naar keuze. De cadeauset is ook heel erg geschikt om te geven als kraamcadeau.

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog tips gekregen om de darmkrampjes van je baby te verminderen. Wil je meer informatie over warmtemaantjes lees dan hier verder.

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

verschoonmatje baby is dit nodig?

Heb ik een verschoonmatje nodig voor mijn baby?

Als je moeder wordt, dan wil je graag dat jouw baby niks tekort komt, dus dan koop je vaak alle babyspullen die op de uitzetlijst staan. Dit is natuurlijk begrijpelijk.... Lees meer
welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap

Welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap?

Een zwangerschap is vaak één van de mooiste en spannendste ervaringen in je leven. Je krijgt namelijk een baby. Je moet nu allerlei nieuwe spulletjes aanschaffen, want je moet je... Lees meer
Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Je baby neem je graag overal mee naartoe, zodat je zelf dingen kunt blijven ondernemen. Je vergeet uiteraard dan niet de luiertas mee op pad te nemen, want niets is... Lees meer