6 Tips bij warm weer voor baby’s en peuters

6 Tips bij warm weer voor baby’s en peuters

De zomervakantie is begonnen, en de temperaturen zijn de afgelopen flink gestegen. Toen Sophie nog een baby was vond ik het spannend om met haar naar buiten te gaan met warm weer. En nog steeds probeer ik Sophie zoveel mogelijk tegen de warmte en zon te beschermen. De afgelopen 2,5 jaar heb ik de beste tips verzameld. En deze deel ik uiteraard graag met jullie. 
  1. Kleed je kindje in luchtige en ademende kleding. Gebruik bij voorkeur kleertjes van bamboe. Bamboe is in tegenstelling tot veel andere stoffen extreem ademend. De stof geeft hierdoor in de zomer heerlijke verkoeling. Kies bijvoorbeeld voor een harembroekje van bamboestof. Of gebruik een Wikkeldoek van bamboe stof als verkoelend dekentje.

 

  1. Leg een extra bamboe laken of wikkeldoek in de wieg of kinderwagen. Bamboe is niet alleen heel erg ademend maar ook absorberend. wist je dat bamboe stof 3x meer vocht op neemt dan katoen? Zo wordt al het transpiratievocht opgenomen en heeft je kindje hier minder last van.

 

  1. Wist je dat zoutkristallen de kans op verbranding groter maken? Heb je met je kindje gezwommen in zee, spoel je kindje dan goed af met zoet water en smeer daarna in met SPF50 zonnebrand.

 

  1. Probeer zoethoudende drankjes te vermijden. Hier krijgt je kindje juist extra dorst van.  Geef liever extra melk (wanneer je kindje nog borst – of flesvoeding krijgt) of extra water.

 

  1. Zelfs in de schaduw kan je kindje verbranden. Smeer je kindje daarom s ’ochtends al in met SPF50 zonnebrand en herhaal dit gedurende de dag.

 

  1. Laat je kindje een hoedje of petje dragen tegen de zon. Hoe eerder je ze hieraan laat wennen hoe groter de kans dat ze het hoedje ook op zullen houden 😉!

 

Heb je zelf nog tips? Leuk als je het mij laat weten! En wil jij meer tips over zonbescherming? Bekijk dan vooral ook deze tips.

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

6 Tips bij warm weer voor baby’s en peuters

6 Tips bij warm weer voor baby’s en peuters

De zomervakantie is begonnen, en de temperaturen zijn de afgelopen flink gestegen. Toen Sophie nog een baby was vond ik het spannend om met haar naar buiten te gaan met... Lees meer
Een wikkeldoek van bamboe stof, dit zijn de voordelen:

Een wikkeldoek van bamboe stof, dit zijn de voordelen:

Je ziet het steeds vaker terug. Het gebruik van bamboe stof in baby kleding. En dat is niet voor niets. Want bamboe stof heeft ontzettend veel voordelen. Wij zijn inmiddels... Lees meer
eerste pakje - new born - 50/56

vier tips voor de aanschaf van het geboortepakje van jouw kindje

Terwijl de eerste ontmoeting met jouw kindje misschien nog ver weg lijkt denk jij misschien al na over het geboortepakje. Een bijzonder moment. Om jou te helpen bij de aanschaf... Lees meer