6 Tips bij warm weer voor baby’s en peuters

6 Tips bij warm weer voor baby’s en peuters

De zomervakantie is begonnen, en de temperaturen zijn de afgelopen flink gestegen. Toen Sophie nog een baby was vond ik het spannend om met haar naar buiten te gaan met warm weer. En nog steeds probeer ik Sophie zoveel mogelijk tegen de warmte en zon te beschermen. De afgelopen 2,5 jaar heb ik de beste tips verzameld. En deze deel ik uiteraard graag met jullie. 
  1. Kleed je kindje in luchtige en ademende kleding. Gebruik bij voorkeur kleertjes van bamboe. Bamboe is in tegenstelling tot veel andere stoffen extreem ademend. De stof geeft hierdoor in de zomer heerlijke verkoeling. Kies bijvoorbeeld voor een harembroekje van bamboestof. Of gebruik een Wikkeldoek van bamboe stof als verkoelend dekentje.

 

  1. Leg een extra bamboe laken of wikkeldoek in de wieg of kinderwagen. Bamboe is niet alleen heel erg ademend maar ook absorberend. wist je dat bamboe stof 3x meer vocht op neemt dan katoen? Zo wordt al het transpiratievocht opgenomen en heeft je kindje hier minder last van.

 

  1. Wist je dat zoutkristallen de kans op verbranding groter maken? Heb je met je kindje gezwommen in zee, spoel je kindje dan goed af met zoet water en smeer daarna in met SPF50 zonnebrand.

 

  1. Probeer zoethoudende drankjes te vermijden. Hier krijgt je kindje juist extra dorst van.  Geef liever extra melk (wanneer je kindje nog borst – of flesvoeding krijgt) of extra water.

 

  1. Zelfs in de schaduw kan je kindje verbranden. Smeer je kindje daarom s ’ochtends al in met SPF50 zonnebrand en herhaal dit gedurende de dag.

 

  1. Laat je kindje een hoedje of petje dragen tegen de zon. Hoe eerder je ze hieraan laat wennen hoe groter de kans dat ze het hoedje ook op zullen houden 😉!

 

Heb je zelf nog tips? Leuk als je het mij laat weten! En wil jij meer tips over zonbescherming? Bekijk dan vooral ook deze tips.

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

verschoonmatje baby is dit nodig?

Heb ik een verschoonmatje nodig voor mijn baby?

Als je moeder wordt, dan wil je graag dat jouw baby niks tekort komt, dus dan koop je vaak alle babyspullen die op de uitzetlijst staan. Dit is natuurlijk begrijpelijk.... Lees meer
welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap

Welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap?

Een zwangerschap is vaak één van de mooiste en spannendste ervaringen in je leven. Je krijgt namelijk een baby. Je moet nu allerlei nieuwe spulletjes aanschaffen, want je moet je... Lees meer
Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Je baby neem je graag overal mee naartoe, zodat je zelf dingen kunt blijven ondernemen. Je vergeet uiteraard dan niet de luiertas mee op pad te nemen, want niets is... Lees meer