6 Tips bij warm weer voor baby’s en peuters

6 Tips bij warm weer voor baby’s en peuters

De zomervakantie is begonnen, en de temperaturen zijn de afgelopen flink gestegen. Toen Sophie nog een baby was vond ik het spannend om met haar naar buiten te gaan met warm weer. En nog steeds probeer ik Sophie zoveel mogelijk tegen de warmte en zon te beschermen. De afgelopen 2,5 jaar heb ik de beste tips verzameld. En deze deel ik uiteraard graag met jullie. 
  1. Kleed je kindje in luchtige en ademende kleding. Gebruik bij voorkeur kleertjes van bamboe. Bamboe is in tegenstelling tot veel andere stoffen extreem ademend. De stof geeft hierdoor in de zomer heerlijke verkoeling. Kies bijvoorbeeld voor een harembroekje van bamboestof. Of gebruik een Wikkeldoek van bamboe stof als verkoelend dekentje.

 

  1. Leg een extra bamboe laken of wikkeldoek in de wieg of kinderwagen. Bamboe is niet alleen heel erg ademend maar ook absorberend. wist je dat bamboe stof 3x meer vocht op neemt dan katoen? Zo wordt al het transpiratievocht opgenomen en heeft je kindje hier minder last van.

 

  1. Wist je dat zoutkristallen de kans op verbranding groter maken? Heb je met je kindje gezwommen in zee, spoel je kindje dan goed af met zoet water en smeer daarna in met SPF50 zonnebrand.

 

  1. Probeer zoethoudende drankjes te vermijden. Hier krijgt je kindje juist extra dorst van.  Geef liever extra melk (wanneer je kindje nog borst – of flesvoeding krijgt) of extra water.

 

  1. Zelfs in de schaduw kan je kindje verbranden. Smeer je kindje daarom s ’ochtends al in met SPF50 zonnebrand en herhaal dit gedurende de dag.

 

  1. Laat je kindje een hoedje of petje dragen tegen de zon. Hoe eerder je ze hieraan laat wennen hoe groter de kans dat ze het hoedje ook op zullen houden 😉!

 

Heb je zelf nog tips? Leuk als je het mij laat weten! En wil jij meer tips over zonbescherming? Bekijk dan vooral ook deze tips.

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

wikkeldoek wikkeldeken omslagdoek blogpost

Hoe lang en waarvoor kun je een wikkeldoek gebruiken?

Hoe lang en waarvoor kun je een wikkeldoek gebruiken? Een babyuitzet is niet compleet zonder een wikkeldoek. Met een wikkeldeken bedek je je baby en een warme wikkeldoek is fijn... Lees meer
Waar let je op tijdens de verzorging van je baby?

Waar let je op tijdens de verzorging van je baby?

Je ben veilig en gezond de zwangerschap doorgekomen en jouw kindje ook. Gefeliciteerd! Hoewel je een enorm zwarte taak achter de rug hebt, volgt er nu nog een grote uitdaging:... Lees meer
wikkeldeken - wikkeldoek - inbakeren

Waarom een wikkeldeken voor een baby?

Ben je in verwachting en ben je alle voorbereidingen aan het treffen voor je kleine? Een wikkeldeken mag dan absoluut niet missen in je babyuitzetlijst. Een wikkeldeken wordt ook wel... Lees meer