tips bescherm baby tegen zon - blog

Met deze 7 tips bescherm jij je baby tegen de zon

De eerste zonnige dagen zijn inmiddels een feit en je wil je baby natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen de zon. Daarom geef ik jou 7 tips om je baby tegen de zon te beschermen zodat jij straks onbezorgd kan genieten van een middag in het park, het strand of een vakantie op een zonnige bestemming.

 

  1. Hou je kindje zoveel mogelijk uit direct zonlicht. Wist jij dat een baby huidje al binnen 10 minuten flink kan verbranden? Creëer voor je baby daarom zo veel mogelijk schaduwrijke plekjes.

  1. Vermijd de zon tussen 12:00 en 15:00 ’s middags. Deze periode is de zon namelijk op zijn sterkst. is de zon het sterkst. Wil jij toch op pad met je baby? Plan activiteiten dan ’s ochtends of na 15:00 ’s middags.


  2. Smeer je kindje op een warme en zonnige dag altijd in met een goede zonnebrand met SPF 50+. Ook als je baby niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht is het enorm belangrijk om hem of haar goed in te smeren. Ook in de schaduw wordt je kindje namelijk blootgesteld aan Uv-straling. Ik ben zelf heel erg fan van de babylotion van LA ROCHE POSAY.  Sophie is eczeem gevoelig en deze lotion is geschikt voor de meest gevoelige babyhuidjes.


  3. Smeer regelmatig opnieuw. Op warme dagen is één keer smeren niet voldoende. Ook je kleine baby zal op deze dagen meer transpireren waardoor je het best uit voorzorg een paar keer per dag kunt smeren.

 

  1. Bescherm de hoofdhuid van je baby met een zonnehoedje. De meeste baby’s hebben het eerste jaar nog maar weinig haar op hun hoofd. Zorg er daarom voor dat je baby op zonnige dagen altijd een zonnehoedje of petje op heeft. Dit beschermt niet alleen tegen verbranding maar beschermt je baby ook tegen een zonnestreek.

 

  1. UV-werende (zwem) kleding. Ben jij met je kindje op vakantie of heb je in de tuin een klein zwembadje opgezet? Trek je baby dan een UV-werend pakje aan. Let op, de kleding werkt ondersteunend, zorg er daarom voor dat je, je baby goed insmeert alvorens je de UV-werende kleding aantrekt.

 

  1. Wikkeldoek van bamboe stof. Wist jij dat bamboe stof een van nature UV-werende werking heeft en daarom beschermt tegen de zon? Daarom is een wikkeldoek van bamboe stof perfect om mee te nemen naar het strand, of op vakantie. Komt je baby uit het water of ben je aan het voeden? De wikkeldoeken van bamboestof geven je kindje op deze momenten net dat beetje extra bescherming. Sophie’s Favorites heeft diverse wikkeldoeken van bamboe stof beschikbaar.

 

Is je baby toch verbrand? Haal je kindje dan direct uit de zon en verkoel de huid van je baby. Voor baby’s en kinderen zijn er speciale crèmes op de markt. Vertrouw je het niet? Bel dan altijd direct de huisarts voor advies.  

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

wikkeldoek wikkeldeken omslagdoek blogpost

Hoe lang en waarvoor kun je een wikkeldoek gebruiken?

Hoe lang en waarvoor kun je een wikkeldoek gebruiken? Een babyuitzet is niet compleet zonder een wikkeldoek. Met een wikkeldeken bedek je je baby en een warme wikkeldoek is fijn... Lees meer
Waar let je op tijdens de verzorging van je baby?

Waar let je op tijdens de verzorging van je baby?

Je ben veilig en gezond de zwangerschap doorgekomen en jouw kindje ook. Gefeliciteerd! Hoewel je een enorm zwarte taak achter de rug hebt, volgt er nu nog een grote uitdaging:... Lees meer
wikkeldeken - wikkeldoek - inbakeren

Waarom een wikkeldeken voor een baby?

Ben je in verwachting en ben je alle voorbereidingen aan het treffen voor je kleine? Een wikkeldeken mag dan absoluut niet missen in je babyuitzetlijst. Een wikkeldeken wordt ook wel... Lees meer