Winnaar van de babyuitzetlijst

Toen ik zwanger was van Sophie kreeg ik voor het allereerst een babyuitzetlijst onder ogen. Ik moet toegeven dat ik aardig onder de indruk was. Ik had er nooit echt bij stilgestaan wat er allemaal aangeschaft moest worden voor ons kleine wondertje.

Vol met hormonen schafte ik natuurlijk alles wat op het lijstje stond braaf aan. Daarnaast vertrouwde ik volledig op de deskundigheid van de  winkelmedewerkster. Een paar uur later liep ik met o.a. een Aerosleepmatrasje weer de winkel uit. Helemaal trots op mezelf want ik wilde het aller beste voor ons kindje. Inmiddels weet ik dat Sophie ook prima slaapt op andere matrasjes en ons aangeschafte babybadje plaatste ik demonstratief direct na het vertrek van onze kraamhulp weer op marktplaats.

"Ook De wikkeldoeken ontbraken niet op mijn babyuitzetlijst. Inmiddels is Sophie bijna twee en gebruik ik de wikkeldoeken nog altijd dagelijks. Alleen al daarom vind ik wikkeldoeken de terechte winnaar van mijn babyuitzetlijst!"

Maar waarom is een wikkeldoek nou zo fijn? En hoe kan het dat ik de doek nog steeds dagelijks gebruik? Uiteraard deel ik graag met jou de momenten waarop voor mij een wikkeldoek onmisbaar is gebleken.


6 momenten waarop een wikkeldoek onmisbaar is gebleken

1. NA HET BAD OF DOUCHEMOMENT

Een wikkeldoek van teddy – of bamboestof is ideaal vanwege het hoge absorptievermogen. Hierdoor droog je je kindje eenvoudig af. Dankzij het mutsje aan de wikkeldoek pak je je kindje tevens lekker warm in. Leuk om te weten: met de wikkeldoeken van 70 x 70 cm droog ik Sophie (bijna 2) nog iedere dag af.

2. WANNEER DE KRAAMVISITE KOMT

Wanneer je vrienden of familie op kraamvisite komen is de kans groot dat ze je wondertje heel graag even willen vasthouden. Van mijn moeder kreeg ik de tip om Sophie in een wikkeldoek te wikkelen. Hierdoor werd ze niet blootgesteld aan allerlei vreemde geuren. Wel zo fijn en hygiënisch.


3. OP HET CONSULTATIEBUREAU

Zeker in het eerste jaar breng je als ouder aardig wat uurtjes door op het consultatiebureau. Terwijl je verzocht wordt om je kindje uit te kleden lijkt het vaak een eeuwigheid te duren voordat je aan de beurt bent. Een wikkeldoek is ideaal om je kindje tijdens het wachten lekker warm te houden.


4. TIJDENS KOUDE WINTERDAGEN

Heb je een winterbaby dan is een wikkeldoek echt onmisbaar om je kindje lekker warm te houden. Sophie werd op 30 december geboren en was dus een echte winterbaby. Vooral in de kinderwagen en Maxi – Cosi bleef zij mede dankzij de wikkeldoek (met teddystof) heerlijk warm.


 5. TIJDENS DE VOEDINGEN

Of je nu borstvoeding geeft of voeding uit de fles, als kersverse mama is er niets fijner dan je kindje lekker dicht tegen je aan te hebben. Naast je eigen lichaamswarmte geeft een wikkeldoek op deze momenten extra geborgenheid. Tip: je kunt de wikkeldoek direct als spuugdoekje gebruiken.

6. NA HET ZWEMMEN

Dankzij het hoge absorptievermogen van zowel teddy – als bamboestof gebruik ik de wikkeldoek standaard als handdoek standaard na afloop van het baby – en peuterzwemmen. Hierdoor droog je je kindje super snel af.

 

Mocht je vragen hebben over onze wikkeldoeken, laat dan gerust een berichtje achter, en ik help je graag verder.

Liefs van Jane

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

6 Tips bij warm weer voor baby’s en peuters

6 Tips bij warm weer voor baby’s en peuters

De zomervakantie is begonnen, en de temperaturen zijn de afgelopen flink gestegen. Toen Sophie nog een baby was vond ik het spannend om met haar naar buiten te gaan met... Lees meer
Een wikkeldoek van bamboe stof, dit zijn de voordelen:

Een wikkeldoek van bamboe stof, dit zijn de voordelen:

Je ziet het steeds vaker terug. Het gebruik van bamboe stof in baby kleding. En dat is niet voor niets. Want bamboe stof heeft ontzettend veel voordelen. Wij zijn inmiddels... Lees meer
eerste pakje - new born - 50/56

vier tips voor de aanschaf van het geboortepakje van jouw kindje

Terwijl de eerste ontmoeting met jouw kindje misschien nog ver weg lijkt denk jij misschien al na over het geboortepakje. Een bijzonder moment. Om jou te helpen bij de aanschaf... Lees meer