eerste pakje - new born - 50/56

vier tips voor de aanschaf van het geboortepakje van jouw kindje

Terwijl de eerste ontmoeting met jouw kindje misschien nog ver weg lijkt denk jij misschien al na over het geboortepakje. Een bijzonder moment. Om jou te helpen bij de aanschaf van het geboortepakje geef ik je 4 tips waar je op kunt letten:

 1. De stof van het geboortepakje

  De huid van pasgeboren baby’s is over het algemeen heel erg gevoelig. Kies daarom altijd voor een stof die fijn en zacht aanvoelt. Ik kan me voorstellen dat jij nu denkt, maar wat is dan een fijne en zachte stof? Veel babykleertjes worden tegenwoordig gemaakt van bamboe. En dat is niet voor niets. Bamboe stof valt soepel, heerlijk zacht, rekbaar en heeft een super fijn draagcomfort. Daarnaast heeft bamboe stof een aantal eigenschappen die super fijn zijn voor jouw kleintje: het is anti – bacterieel en ademend.

 2. Pasvorm van het geboortepakje

  Ik kan het me heel goed voorstellen dat je de gedachte om je kindje straks aan – en uit te moeten kleden best spannend vind. Maak het jezelf daarom zo makkelijk mogelijk en kies voor een shirtje en broekje in plaats van een boxpakje! Veel (longsleeve) T-shirtjes hebben tegenwoordig een enveloppehals. De enveloppehals zorgt ervoor dat je de shirtjes heel eenvoudig aan – en uit kunt trekken. Voor wat betreft het broekje heeft een harembroekje de voorkeur. Waarom? Omdat je kindje hier, in tegenstelling tot een legging, voldoende bewegingsvrijheid in heeft. En een blije baby zorgt immers voor een blije papa en mama.

 3. Maat van het geboortepakje

  Ik krijg nog regelmatig de vraag welke maat ik adviseer voor het eerste pakje. Dit verschilt echter per kindje. Vaak krijg je van de verloskundige een indicatie hoe groot jouw kindje ongeveer bij de geboorte zal zijn. Deze indicatie kun je goed gebruiken bij het kiezen van de juiste maat. Twijfel je? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zowel maat 50 als 56 aan te schaffen. Of ga voor maatje 56. Is je kindje bij de geboorte wat kleiner? Dankzij de soepel vallende stof kun je de mouwtjes en broekspijpen van de meeste baby pakjes eenvoudig omslaan.

 4. De look

  Het uitzoeken van het eerste pakje voor jouw baby is natuurlijk super speciaal. Hoewel de stof, pasvorm en maat natuurlijk het allerbelangrijkste zijn snap ik dat je als kersverse mama to be ook de look enorm belangrijk vind. Van welke prints en kleuren maakt jouw hart een sprongetje? En welk geboortepakje ligt er op jouw kindje te wachten na de eerste ontmoeting met papa en mama?

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

eerste pakje - new born - 50/56

vier tips voor de aanschaf van het geboortepakje van jouw kindje

Terwijl de eerste ontmoeting met jouw kindje misschien nog ver weg lijkt denk jij misschien al na over het geboortepakje. Een bijzonder moment. Om jou te helpen bij de aanschaf... Lees meer
tips bescherm baby tegen zon - blog

Met deze 7 tips bescherm jij je baby tegen de zon

De eerste zonnige dagen zijn inmiddels een feit en je wil je baby natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen de zon. Daarom geef ik jou 7 tips om je baby... Lees meer
kraamcadeau - mooi verpakt - volledig ontzorgd

Een waardevol en uniek kraamcadeau 💕

Alle ballen hoog houden is best een uitdaging. Je wilt een goede moeder zijn, een leuke partner, een lieve & sociale vriendin en ook nog eens uitblinken op je werk.... Lees meer