eerste pakje - new born - 50/56

vier tips voor de aanschaf van het geboortepakje van jouw kindje

Terwijl de eerste ontmoeting met jouw kindje misschien nog ver weg lijkt denk jij misschien al na over het geboortepakje. Een bijzonder moment. Om jou te helpen bij de aanschaf van het geboortepakje geef ik je 4 tips waar je op kunt letten:

 1. De stof van het geboortepakje

  De huid van pasgeboren baby’s is over het algemeen heel erg gevoelig. Kies daarom altijd voor een stof die fijn en zacht aanvoelt. Ik kan me voorstellen dat jij nu denkt, maar wat is dan een fijne en zachte stof? Veel babykleertjes worden tegenwoordig gemaakt van bamboe. En dat is niet voor niets. Bamboe stof valt soepel, heerlijk zacht, rekbaar en heeft een super fijn draagcomfort. Daarnaast heeft bamboe stof een aantal eigenschappen die super fijn zijn voor jouw kleintje: het is anti – bacterieel en ademend.

 2. Pasvorm van het geboortepakje

  Ik kan het me heel goed voorstellen dat je de gedachte om je kindje straks aan – en uit te moeten kleden best spannend vind. Maak het jezelf daarom zo makkelijk mogelijk en kies voor een shirtje en broekje in plaats van een boxpakje! Veel (longsleeve) T-shirtjes hebben tegenwoordig een enveloppehals. De enveloppehals zorgt ervoor dat je de shirtjes heel eenvoudig aan – en uit kunt trekken. Voor wat betreft het broekje heeft een harembroekje de voorkeur. Waarom? Omdat je kindje hier, in tegenstelling tot een legging, voldoende bewegingsvrijheid in heeft. En een blije baby zorgt immers voor een blije papa en mama.

 3. Maat van het geboortepakje

  Ik krijg nog regelmatig de vraag welke maat ik adviseer voor het eerste pakje. Dit verschilt echter per kindje. Vaak krijg je van de verloskundige een indicatie hoe groot jouw kindje ongeveer bij de geboorte zal zijn. Deze indicatie kun je goed gebruiken bij het kiezen van de juiste maat. Twijfel je? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zowel maat 50 als 56 aan te schaffen. Of ga voor maatje 56. Is je kindje bij de geboorte wat kleiner? Dankzij de soepel vallende stof kun je de mouwtjes en broekspijpen van de meeste baby pakjes eenvoudig omslaan.

 4. De look

  Het uitzoeken van het eerste pakje voor jouw baby is natuurlijk super speciaal. Hoewel de stof, pasvorm en maat natuurlijk het allerbelangrijkste zijn snap ik dat je als kersverse mama to be ook de look enorm belangrijk vind. Van welke prints en kleuren maakt jouw hart een sprongetje? En welk geboortepakje ligt er op jouw kindje te wachten na de eerste ontmoeting met papa en mama?

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

verschoonmatje baby is dit nodig?

Heb ik een verschoonmatje nodig voor mijn baby?

Als je moeder wordt, dan wil je graag dat jouw baby niks tekort komt, dus dan koop je vaak alle babyspullen die op de uitzetlijst staan. Dit is natuurlijk begrijpelijk.... Lees meer
welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap

Welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap?

Een zwangerschap is vaak één van de mooiste en spannendste ervaringen in je leven. Je krijgt namelijk een baby. Je moet nu allerlei nieuwe spulletjes aanschaffen, want je moet je... Lees meer
Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Je baby neem je graag overal mee naartoe, zodat je zelf dingen kunt blijven ondernemen. Je vergeet uiteraard dan niet de luiertas mee op pad te nemen, want niets is... Lees meer