wikkeldoek wikkeldeken omslagdoek blogpost

Hoe lang en waarvoor kun je een wikkeldoek gebruiken?

Hoe lang en waarvoor kun je een wikkeldoek gebruiken?

Een babyuitzet is niet compleet zonder een wikkeldoek. Met een wikkeldeken bedek je je baby en een warme wikkeldoek is fijn voor het comfort van een baby’tje na een babybadje. Ze zijn voor verschillende dingen te gebruiken, daarom is het een musthave voor alle aanstaande moeders. Je hebt een wikkeldoek in verschillende stoffen. Ben je ook benieuwd hoe lang je een wikkeldeken gebruikt en waarvoor je een wikkeldoek precies gebruikt? Lees dan snel verder.

 

Wikkeldeken: He lang kun je deze gebruiken?

wist je dat je een wikkedeken kunt gebruiken tot c.a. 2,5 jaar? En mocht dit van toepassing zijn je de wikkeldoeken, afhankelijk van de kwaliteit van de stof, daarna nog kunt hergebruiken? Bij Sophie's Favorites selecteren we de stoffen met zorg. Dankzij de kwaliteit maak je een duurzame keuze waardoor je heel erg lang plezier zult hebben van je wikkeldeken. 

 

Wikkeldeken: een warme babydeken voor de allerkleinste

Voor alle mama’s is de wikkeldeken onmisbaar in de babyuitzet. Voor koude dagen is dit ideaal om je newborn warm te houden. Wikkeldekens zijn er in verschillende formaten en materialen. Je ziet de dekens in stoffen van bamboe, fluweel en katoen terugkomen. Katoen zorgt voor voldoende luchtcirculatie voor de baby en is delicaat. Deze teddy stof is van natuurlijk materiaal gemaakt en veroorzaakt geen irritatie op de gevoelige huid. Wikkeldekens van bamboe hebben andere eigenschappen, ze zijn namelijk schimmelwerend, antibacterieel, drogen snel en nemen vocht op. Een wikkeldeken is niet alleen fijn voor de koudere dagen, op warmere dagen gebruik je het doek in de wat frissere avonden of als het weer slechter wordt. 

 

Gebruik een wikkeldoek in een reiswieg

Een deken of een doek is onmisbaar voor in de Maxi Cosi. Je wilt natuurlijk dat je baby warm vervoerd wordt in de auto. Daarom wordt er vaak voor een wikkeldeken gekozen. Je kunt de wikkeldoek als een dekentje over de baby heen leggen wanneer je de baby vervoert met de auto. De baby voelt zich hierdoor ook veiliger en slaapt hierdoor langer in de auto. Daarnaast is een wikkeldeken ook fijn om te gebruiken in de kinderwagen voor de koudere dagen. Zo ligt je baby er warm bij en vat hij of zij geen kou. Ook is een wikkeldoek heerlijk te gebruiken voor in de reiswieg. Zo houd je jouw baby warm tijdens de wandelingen op de koudere dagen.

 

Wikkeldeken in het babybadje gebruiken

Als je jouw baby in het babybadje doet, dan wil je jouw kindje na het bad lekker warm inpakken met een hydrofiele doek of een warme deken. Hoe fijn is het als je jouw kleintje inpakt met een warme wikkeldoek? Met een teddy dekentje houd je de baby warm en daarna trek je de uitgekozen babykleding aan. Dit warme dekentje is daarna ook heerlijk voor je baby als je voeding geeft door middel van borstvoeding of babyvoeding uit de fles.

 

Een leuk kraamcadeau: een wikkeldeken

Heb je een aanstaande moeder als vriendin? Geef dan de wikkeldeken op een babyshower of als kraamcadeau. Met dit cadeau gaat de moeder heel blij zijn. Ze kan de warme wikkeldeken gebruiken om de baby warm mee te houden, maar ook om haar newborn in de box mee in te pakken op koudere dagen. Of als moeder en kind op pad gaan, kan ze het als speelkleed gebruiken. Het is een handige omslagdoek die overal gebruikt voor kan worden! Andere leuke kraamcadeaus zijn: een babybadjas, speenknuffel, inbakeringsdoek, warmtemaantje of een verschoningsmat

 

Ben je na het lezen van dit blogartikel ook enthousiast geraakt over de wikkeldeken? Of ben je op zoek naar een mooi kraamcadeau? Bekijk dan onze website, Sophie’s Favorites heeft namelijk alle baby musthaves voor jou!

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

verschoonmatje baby is dit nodig?

Heb ik een verschoonmatje nodig voor mijn baby?

Als je moeder wordt, dan wil je graag dat jouw baby niks tekort komt, dus dan koop je vaak alle babyspullen die op de uitzetlijst staan. Dit is natuurlijk begrijpelijk.... Lees meer
welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap

Welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap?

Een zwangerschap is vaak één van de mooiste en spannendste ervaringen in je leven. Je krijgt namelijk een baby. Je moet nu allerlei nieuwe spulletjes aanschaffen, want je moet je... Lees meer
Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Je baby neem je graag overal mee naartoe, zodat je zelf dingen kunt blijven ondernemen. Je vergeet uiteraard dan niet de luiertas mee op pad te nemen, want niets is... Lees meer