Je ziet het steeds vaker terug. Het gebruik van bamboe stof in baby kleding. En dat is niet voor niets. Want bamboe stof heeft ontzettend veel voordelen. Wij zijn inmiddels fan en hebben mooie bamboestoffen geselecteerd voor onze wikkeldoeken. Uiteraard delen wij deze graag met jullie.

 

  1. Bamboe stof is hypoallergeen. Hierdoor is de bamboestof geschikt voor de meest gevoelige babyhuidjes. Heb jij een kindje met een eczeem gevoelige huid? Dan is een wikkeldoek van bamboestof echt een aanrader!


  2. Bamboe stof heeft een anti – bacteriële werking. Dit betekent dat de wikkeldoeken van bamboe stof op een lage temperatuur gewassen kunnen worden en er geen nare geurtjes achterblijven. Wel zo hygiënisch.


  3. Bamboe stof is in tegenstelling tot veel andere stoffen extreem ademend. In de zomer geeft de stof verkoeling terwijl de stof in de winter juist de warmte behoudt. Hierdoor zijn onze wikkeldoeken van bamboe stof het hele jaar door bruikbaar.


  4. Katoen is een goed absorberende stof. Bamboe stof neemt echter nog 3 tot 4 keer sneller vocht op dan katoen. Daarmee is het een super absorberende stof. De wikkeldoeken van bamboe zijn daarom perfect bruikbaar om je kindje mee af te drogen. Ideaal voor na het badje of een bezoekje aan het zwembad.

  1. Wat veel mensen niet weten is dat bamboe stof van nature UV-beschermend is en ruim 95% van de schadelijke Uv-straling tegen houdt. Neem de wikkeldoek van bamboestof dus lekker mee op zonvakantie!

 

Kies jij een wikkeldoek van bamboe stof dan maak jij een duurzame keuze

Bamboe is een hele sterke grassoort die heel goed is bestand tegen bacteriën. Hierdoor zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig bij het verbouwen van bamboe. Een enorm voordeel van bamboe is dat wanneer eenmaal gekapt de bamboe gewoon weer opnieuw aangroeit. Hierdoor hoeven er geen bossen gekapt te worden om plaats te maken voor plantages. Kiezen voor bamboe stof is dus een duurzame – en milieuvriendelijke keuze.

 

Mocht je nog vragen hebben over onze wikkeldoeken van bamboe stof neem dan gerust contact op via info@sophiesfavorites.nl of via ons contactformulier. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. 

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

verschoonmatje baby is dit nodig?

Heb ik een verschoonmatje nodig voor mijn baby?

Als je moeder wordt, dan wil je graag dat jouw baby niks tekort komt, dus dan koop je vaak alle babyspullen die op de uitzetlijst staan. Dit is natuurlijk begrijpelijk.... Lees meer
welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap

Welke verzorgingsproducten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap?

Een zwangerschap is vaak één van de mooiste en spannendste ervaringen in je leven. Je krijgt namelijk een baby. Je moet nu allerlei nieuwe spulletjes aanschaffen, want je moet je... Lees meer
Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Welke items mogen niet ontbreken in de luiertas?

Je baby neem je graag overal mee naartoe, zodat je zelf dingen kunt blijven ondernemen. Je vergeet uiteraard dan niet de luiertas mee op pad te nemen, want niets is... Lees meer