Luier verschonen - tips

Een luier verschonen wanneer je op pad bent? Met deze items ligt je kindje er binnen no time weer fris en fruitig bij!

Een luier verschonen is waarschijnlijk niet het favoriete klusje van de meeste ouders. Wanneer je met je kleintje op pad bent zit je er nog net even wat minder op te wachten. Helaas ontkom je er vaak niet aan en kan het voorkomen dat je kleintje net gepoept heeft wanneer jij bijvoorbeeld net een heerlijk broodje hebt besteld bij je favoriete lunchroom in de stad. Dus zit er niets anders op dan de luier verschonen!  Met de volgende voorbereiding zorg jij ervoor dat ook onderweg je kindje snel  weer schone en zachte billetjes heeft.


Met deze voorbereiding wordt een luier verschonen voor jou piece of cake

Een goede voorbereiding begint thuis. Je wilt op locatie immers alles binnen handbereik hebben mocht het zover komen dat je de luier moet verschonen. Gooi dus niet alle benodigdheden los in de luiertas dit zorgt op een later moment namelijk voor een hoop frustratie. Tegenwoordig bestaan er handige verschoonmatten met opbergruimte zodat jij alle benodigdheden binnen handbereik hebt.

Een luier verschonen? Denk dan in ieder geval aan deze benodigdheden:

 1. Een verschoonmat

  Hoewel we het natuurlijk prettig vinden wanneer we onderweg gebruik kunnen maken van een online luierstation wil je je kindje hier natuurlijk niet zomaar opleggen. Wij vinden dit als mama nou eenmaal niet zo hygiënisch. Daarnaast zijn de luierstations vaak erg hard. Zorg dus voor een zachte verschoonmat. De verschoonmatten van ISOKI zijn zacht, comfortabel en gemaakt van waterafstotend materiaal. Zo ligt je kindje comfortabel en maak je de verschoonmat na gebruik weer eenvoudig schoon.  

 2. Voldoende luiers

  Ik maakte ooit de fout slechts één luier mee te nemen. Te weinig weet ik inmiddels uit ervaring. Bedenk van te voren hoe lang je weg zult blijven en neem altijd meer luiers mee dan dat je in dat tijdsbestek normaal gesproken gebruikt. Zo heb je voldoende luiers bij je voor eventuele ongelukjes.

 3. Babydoekjes

  Met natte doekjes veeg je de billetjes van je kleintje eenvoudig schoon. Wel zo fijn mocht je kindje onderweg gepoept hebben. Ik ben zelf groot fan van de waterwipes. Deze plasticvrije babydoekjes bestaan voor 99,9% uit water en zijn geschikt voor de meest gevoelige babyhuidjes.

 4. Babyzalf


  Wanneer je iets te lang wacht met een luier verschonen of wanneer je kindje een flinke poepbroek heeft gehad kunnen de billetjes wat schraal en rood worden. Dit kan je kindje een oncomfortabel gevoel geven. Babyzalf verzorgt en verzacht de babybilletjes waardoor het oncomfortabele gevoel snel verdwenen is.

 5. Geurzakjes

  Wat je vaak mist wanneer je onderweg bent is een luieremmer of luierstation. Het is echter niet zo fris om de luier elders zomaar in de prullenbak te deponeren. Doe de vieze luier daarom altijd eerst in een geurzakje. Dit voorkomt dat je nare geurtjes achter laat. Daar zit namelijk niemand op te wachten.

 6. Schone kleertjes


  Een ongelukje komt zeker bij de allerkleinsten regelmatig voor. En soms moet je daarom niet alleen een luier verschonen, maar ook de outfit van je kleintje. Zorg er daarom altijd voor dat je een extra rompertje, truitje en broekje bij je hebt. Zo komt je kindje ook na een ongelukje weer fris en fruitig voor de dag.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Stop alle benodigdheden in één van de verschoonmatten van ISOKI en een luier verschonen buitenshuis zo gepiept!

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd alvorens gepubliceerd te worden

wikkeldoek wikkeldeken omslagdoek blogpost

Hoe lang en waarvoor kun je een wikkeldoek gebruiken?

Hoe lang en waarvoor kun je een wikkeldoek gebruiken? Een babyuitzet is niet compleet zonder een wikkeldoek. Met een wikkeldeken bedek je je baby en een warme wikkeldoek is fijn... Lees meer
Waar let je op tijdens de verzorging van je baby?

Waar let je op tijdens de verzorging van je baby?

Je ben veilig en gezond de zwangerschap doorgekomen en jouw kindje ook. Gefeliciteerd! Hoewel je een enorm zwarte taak achter de rug hebt, volgt er nu nog een grote uitdaging:... Lees meer
wikkeldeken - wikkeldoek - inbakeren

Waarom een wikkeldeken voor een baby?

Ben je in verwachting en ben je alle voorbereidingen aan het treffen voor je kleine? Een wikkeldeken mag dan absoluut niet missen in je babyuitzetlijst. Een wikkeldeken wordt ook wel... Lees meer